20 maj 2017
15:00

Hofors AIF

Referat: Fagersta Södra IK - Hofors AIF

Premiären på Onsjövallen blev ingen höjdare för Hemmalaget Fagersta Södra då Hofors vann med 1-3 (1-1). Hofors tar ledningen i den 15:e minuten efter en snabb omställning där en Hoforsspelare kommer fri med Arman i målet och stänker dit ledningsmålet. Södra börjar att ta för sig mer o mer på plan och kvitteringen kommer oxå i den 24.e minuten genom Emil Zoltek som mycket snyggt vänder bort sin bevakare och drämmer upp den i krysset från straffområdslinjen, passning Emil Johansson. Målet är en väckarklocka för Södra som skapar några fina lägen bl a så har Emil Z ett skott som målvakten räddar, Essi Hosaini får på en drömträff från ca 25 meter och bollen smäller till i insidan av stolpen och ut . Hofors satsar på sina snabba omställningar som skapar problem för Södraförsvaret. 1-1 i halvtid . Andra halvleken har knappt börjat innan Södra åker på en kalldusch då Hofors gör ledningsmålet 1-2 i den 50 :e minuten också det genom en blixtsnabb omställning där många ville ha det till offside . nästa kalldusch för hemmalaget kommer i den 65:e minuen då nyligen inbytte Sebastian Jansson åker på en riktigt svår skada och tvingas utgå redan efter 3 minuters spel. Sebba som precis kommit tillbaka från 2 månaders frånvaro pga sin hjärnskakning blir formodligen borta för resten av våren till att börja med. Sägas ska att det inte var någon Hoforsspelare som var inblandad i händelsen. Efter dem smällarna så hade Södra tufft att komma tillbaka i matchen men skapade ett par kvitteringschanser bl a så hade Emil Zoltek ett skott som tog i stolpen och ryggtavlan på målvakten och ut till hörna. . Istället så avgör Hofors matchen på övertid efter en riktig bjudning. matchen slutar med bortaseger för Hofors med 1-3.

Det här var ingen höjdarmatch för Södra som hade svårt att få till nåt ordnat spel och hade stora problem med Hofors blixtsnabba omställningar . Nu gäller det att knyta näven till nästa match som även den går på Onsjö nästkommande Lördag då vi tar emot Strands IF från Hudiksvall.
Bäst i Södra i denna match var Jocke Larsson, David-Finn Andersson och Emil Zoltek som gjorde ett mycket vackert mål och var nära att göra ett par till. Tyvärr så drog Arman på sig 2 gula kort varav det sista efter matchen och är därmed avstängd nästa match.